پارکت لمینت چیست

پارکت لمینت چیست
  • پارکت لمینت جزء کفپوش‌های لاکچری به شمار می‌رود و نسب به سایر کفپوش‌ها زیبایی و کیفیت بالاتری دارد. پارکت لمینت به لحاظ قیمت از کفپوش‌های PVC گران‌تر و از پارکت‌های تمام چوب ارزان‌تر است و همین سبب شده قدرت خرید این محصول لاکچری برای عموم فراهم شود. نصب بسیار آسانی دارد و نیاز به مصالح و چسب برای نصب ندارد و امکان نصب برای رو هر سطح صافی را نیز دارد.

    پارکت لمینت نوعی کفپوش طرح چوب است که با چیدمان تایل‌های آن در الگوهای متمایز و تکراری ساخته می‌شود. در حالی که کف پارکت‌های تمام چوب به صورت یک تکه نصب می‌شوند اما اکثر پارکت‌های لمینت به شکل تایل هستند که در آن تخته‌های چوبی به وسیله کلیک (قفل لمینت) متصل می شوند. در این مقاله تصمیم داریم تا شما را بیشتر در مورد پارکت لمینت آشنا سازیم تا در انتخاب کف محیط مورد نظر خود بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین در انتهای این صفحه می توانید سئوالات خود را از ما بپرسید تا کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی شما باشند.

    پارکت لمینت یک کفپوش مصنوعی (ساخته شده با فرآورده‌های چوبی) چند لایه است که در طرح‌های چوبی، سنگی، سیمان و…  نسبت به نیاز و سلیقه مشتری تولید شده است. لایه هسته داخلی (مغزی) معمولا از فرآورده‌های چوبی تشکیل شده است. یک استاندارد اروپایی به شماره EN 13329:2000 وجود دارد که الزامات پوشش کف لمینت و روش‌های آزمایش را مشخص می کند. کفپوش لمینت در سالیان اخیر به طور قابل توجهی محبوبیت زیادی پیدا کرده است، شاید به این دلیل است که نصب و نگهداری آن نسبت به سطوح سنتی‌تر مانند کفپوش‌های تمام چوب ساده تر باشد. همچنین دوام و بهداشت (چند برند حاوی متریال ضد میکروبی هستند) بالایی نسبت به سایر کفپوش‌ها دارند و نگهداری آن‌ها نسبتاً آسان تر است.

    پارکت لمینت دارای یک فرآیند ساخت شگفت‌انگیز است که در طی چهار لایه در یک عملیات پرس با حرارت بالای بیش از 300 درجه فارنهایت با استفاده از ساختار لمینیت فشار مستقیم (DPL) با هم پرس می‌شوند. DPL (لمینیت با فشار مستقیم Direct Pressure Laminate) معمولی ترین روش فیوزینگ است که برای ساخت پارکت لمینت استفاده می شود. اکنون هر یک از چهار لایه را بررسی می‌کنیم تا به پاسخ سوال پارکت لمینت چیست نزدیک شویم.

    جنس پارکت لمینت

    جنس پارکت

    کاغذ بالانس

    لایه D: در پایه هر تایل کفپوش لمینت یک لایه متعادل کننده وجود دارد که تخته را صاف نگه می دارد. پشت تایل لمینت را آب بندی می‌کند تا ثبات ابعادی آن به هیچ وجه دچار خطر نشود. همان طور نیز در تصویر مشخص است، این لایه پایینی‌ترین لایه‌ی کف پوش است.

    مغزی

    لایه C: لایه اصلی پارکت لمینت، تخته فیبر با چگالی بالا (HDF) است. همچنین تخته فیبر با چگالی متوسط (MDF) نیز وجود دارد که در بازار به فروش می‌رسد اما ما به شما پیشنهاد نمی‌دهیم. هر دو HDF و MDF از فرآورده‌های چوبی هستند که شکسته می‌شوند، با چسب موم و رزین ترکیب می‌شوند و با استفاده از گرما و فشار به پانل‌هایی تبدیل می‌شوند. با این حال، HDF پایداری و استحکام بالاتری را در مقایسه با ام دی اف برای تولید کفپوش لمینت ارائه می‌دهد.

    در طول فرآیند تولید، هسته HDF تا تلورانس‌های مطلق و دقیق میکرونی آسیاب می‌شود. لبه‌های هر تخته به پروفیل‌های خاصی بریده می‌شوند تا به راحتی و به طور پیوسته در کنار هم قرار بگیرند تا یک نصب راحت و قابل اعتماد طبق یکی از چهار سیستم قفل شوند. دقت بسیار بالا در آسیاب میکرونی مورد نیاز برای پروفیل‌های پانل این سیستم‌های قفل، فقط با یک هسته HDF امکان پذیر است.

    کاغذ دکوراتیو

    لایه B: در مرحله بعد، لایه کاغذ دکوراتیو می‌آید. کاغذ دکوراتیو یک طرح چاپی با کیفیت است که ظاهر متمایز را به تخته لمینت می‌دهد. این ظاهر می‌واند یک بازتولید واقع گرایانه از چوب، سنگ یا سنگ مرمر در رنگ‌ها و الگوهای متعدد و همچنین طرح‌های غیر سنتی مانند برگ یا چمن، آثار هنری یا پاشیدن رنگ باشد.

    لایه ضد خش (اورلی)

    لایه A: لایه بالایی پارکت لمینت لایه سایش یا ضد خش است. جدا از براق نمودن سطح هر تایل، چندین عملکرد مهم دیگر نیز انجام می‌دهد که دوام کف را افزایش می‌دهد:

    لایه سایش، سطح کف لمینت را در برابر سایش جزئی روزمره و حوادثی مانند خراشیدگی معمولی ناشی از پنجه‌های حیوانات خانگی، کفش‌ها، اسباب بازی‌های بچه‌ها، پایه‌های مبلمان، جاروبرقی و موارد مشابه محافظت می‌کند.
    این لایه، کاغذ دکوراتیو را در برابر اشعه‌های مضر فرابنفش که می‌تواند رنگ را محو کند، محافظت می‌کند. اکثر مردم پنجره‌های باز بزرگ را دوست دارند. مشکل این است که اگر آن پنجره‌ها به سمت جنوب یا جنوب غربی باشند، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید می‌تواند کف را در معرض دوز زیادی از اشعه ماوراء بنفش قرار دهد. اشعه ماوراء بنفش در واقع می تواند تخریب نوری (محو شدن) ایجاد کند که پیوندهای شیمیایی را در رنگ می‌شکند. در اصل، رنگ با گذشت زمان در برابر نور خورشید بدون داشتن لایه سایش (اورلی) مناسب “سفید” می‌شود.

    مقایسه پارکت و لمینت

    فرق پارکت و لمینت چیست

    در بازار صنف چوب متاسفانه برخی از اصطلاحات و نام‌های کاربردی برای محصولات به نادرستی در بین مشتریان رایج گشته که در اینجا لازم دانستیم توضیحی در این باره و تفاوت بین برخی از آن‌ها ذکر کنیم. قبل از آن توضیح مختصری راجع به پارکت و لمینت ارائه می‌دهیم.

    پارکت

    پارکت قطعات چوبی کوچک در ابعاد مختلف که از جنس چوب درخت راش و… ‌باشد و با لایه‌ای از شلاک که روی آن هم با لاک پارکت و نوعی روغن براق کننده پوشانده شده است، تشکیل گردیده که لاک در رنگ‌های مختلف بر روی قطعات پارکت زده شده و باعث تنوع در طرح و رنگ پارکت‌ها می‌گردد.

    لمینت

    از نوعی HDF (اچ دی اف) با دانسیته بالای 850 به شرح زیر تولید می‌گردد:

    ابتدا صفحه‌ی HDF خام با دانسیته‌ی بالا را در زیر دستگاه پرس با حرارت و فشار قوی به وسیله‌ی کاغذ دکور ضد خش (کاغذی که طرح و رنگ لمینت را تشکیل می‌دهد) و کاغذ بالانس در زیر صفحه پوشانده شده و پس از آن به قطعات با اندازه‌های یکسان برش داده می‌شود و برای ایجاد کلیک به زیر دستگاهی با چندین تیغه هدایت می‌شود که پس از برش، کلیک‌های عرضی و طولی آن در تعداد مشخص بسته‌بندی و آماده ارسال به انبار فروش می‌گردد.

    مطالب فوق توضیح بسیار مختصری از نحوه‌ی تولید پارکت و لمینت بود که همان طور که متوجه شدید پارکت و لمینت کلا با هم تفاوت دارند و محصولی که عمدتاً امروزه توسط مشتریان مورد استفاده قرار می‌گیرد همان لمینت می‌باشد که غلط توسط اکثر مشتریان با نام پارکت شناخته می‌شود.

    فرق پارکت و لمینت

    تفاوت بین لمینت و پارکت بسیار زیاد است که به چند مورد از آن‌ها به صورت مختصر اشاره می‌کنیم:

    1. لمینت از HDF یعنی چوب فشرده شده تشکیل می‌شود که در برابر فشار، رطوبت، آتش‌سوزی و… بسیار مقاوم‌تر از پارکت بوده که از قطعات برش خورده چوب برخی از درختان تشکیل می‌گردد.
    2. بر روی لمینت کاغذ دکوراتیو آغشته شده با مواد ضد خش استفاده می‌گردد، در صورتی که بر روی پارکت رنگ مخصوص زده می‌شود که طرح و رنگ آن را نشان می‌دهد.
    3. لمینت توسط کلیک نصب و اجرا می‌شود ولی پارکت باید با چسب و رزین در کنار هم نصب و اجرا می‌گردد.
    4. لمینت قابلیت جابجایی دارد ولی پارکت در هر جائی که نصب می‌شود به سختی و گاهی اوقات هم به هیچ وجه قابل جابجایی نخواهد.
    5. اسباب و اثاثیه که بر روی کف قرار می‌گیرند بر روی پارکت بسیار راحت‌تر از روی لمینت خط، خش و آسیب می‌رساند ولی به دلیل وجود لایه‌‎ی ضد خش بر روی لمینت  باعث گردیده بسیار بسیار دیرتر آسیب به آن‌ها وارد شود.
    6. نصب لمینت نسبت به پارکت بسیار سریع‌تر و راحت‌تر قابل اجرا می‌باشد.

    پیشنهاد: آموزش تصویری صفر تا صد نصب پارکت لمینت به همراه ویدیو

    مطالب فوق تعدادی از تفاوت‌های پارکت و لمینت بود که اکثر مشتریان هم به اشتباه نام آن‌ها را به جای هم استفاده می‌نمودند.

    لمینت کف

    لمینت کف نام دیگر پارکت لمینت است که در بین عموم بر سر زبون‌ها افتاده است. علت معروف شدن به این نام این است که در جامعه ما دو نوع لمینت داریم که یکی لمینت دندان و دیگری لمینت کفپوش. همین طور برای راحتی و آسانی، بجای گفتن لمینت کفپوش از لغت لمینت کف استفاده می‌کنند و این باعث پیدایش لمینت کف شده است.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج × چهار =