یکی از مشکلاتی که در هر خانه ممکن هست پیش آید این هست که دلیل باد کردن پارکت چیست؟ چه عواملی موجب باد کردن پارکت می شود؟ این قبیل سوالات ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود می کند. این روزها پارکت یا کف پوش های چوبی بسیار پر طرفدار می باشند و این روزها در بسیاری از کف پوش های خانه ها از پارکت استفاده می شود. در گذشته نیز از کف پوش های چوبی استفاده می شد چرا که استفاده از این کفپوش ها جلوه زیباتری به فضای خانه می بخشد.
البته نگهداری از پارکت اهمیت زیادی دارد به این دلیل که در اثر برخی عوامل مختلف در طول زمان شاهد باد کردن پارکت خواهید شد. بنابراین اولین سوالی که به ذهن تان خطور می کند این است که علت باد کردن پارکت چیست؟ چگونه باید پارکت را تعمیر کرد؟ باد کردن پارکت طی برخی از عوامل مختلف ایجاد می شود که هر کدام از این عوامل نیاز به بررسی دارد.
علت باد كردن پاركت
صادقانه باید بیان کنیم که همه وسایل و ابزاری که در دکوراسیون خانه مورد استفاده قرار می گیرند تا ابد سالم نمی مانند بلکه در طول زمان بر اثر برخی از عوامل مختلف آسیب می بینند. پارکت نیز یکی از اجزای اصلی دکوراسیون داخلی خانه است که در اثر برخی از عوامل مختلف باد می کند. دلیل باد کردن پارکت چیست؟ موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. دلیل باد کردن پارکت عبارت اند از:
- نحوه اجرای نامناسب
یکی از علت های باد کردن پارکت در واقع نحوه اجرای نامناسب آن است. در زمان نصب پارکت باید حداکثر یک سانتی متر پارکت را از دیوار فاصله بدهید و بعد آن را نصب کنید به این دلیل که پارکت در زمان نصب دچار انبساط و انقباض می شود که در صورت نبود فضای کافی به دیوار برخورد می کند و پارکت بالا می آید و باد می کند. - گذاشتن اجسام سنگین
در صورت گذاشتن اجسام سنگین بر روی پارکت نیز احتمال باد کردن آن افزایش می یابد. برخی از وسایل از جمله مبلمان و کابینت هستند که وزن زیادی را بر پارکت در زمان انقباض و انبساط آن وارد می کنند و در واقع مانع از انبساط و انقباض پارکت می شوند به همین دلیل پارکت باد می کند. میز غذا خوری، کابینت های زمینی، مبلمان، بوفه، کمد هر کدام دارای وزن بسیار سنگینی هستند. با گذاشتن این وسایل روی پارکت در حقیقت مانع از انبساط و انقباض پارکت می شود. بنابراین در پاسخ به این سوال که دلیل باد کردن پارکت چیست؟ می توان گذاشتن وسایل سنگین بر روی پارکت را به عنوان یکی از علت های باد کردن پارکت دانست.
بنابراین بهترین راهکار برای ایجاد فشار کمتر این وسایل بر روی پارکت این است که پایه های وسایل سنگین را برش دهید تا فشار کمتری به پارکت ایجاد شود. - رطوبت در سطح زیرین پارکت
یکی دیگر از علت های باد کردن پارکت در واقع وجود رطوبت در سطح زیرین پارکت است. بنابراین باید کسی که پارکت را نصب می کند به این موضوع توجه داشته باشد و کف ساختمان را به دقت بررسی کند. باتوجه به این امر در زمان نصب پارکت باید سیمان در کف پارکت کاملا خشک شده باشد. هر گونه رطوبتی را باید از کف پارکت به طور کامل خشک کرد. با توجه به اینکه پارکت در برابر هر گونه رطوبتی واکنش نشان می دهد به همین دلیل محل نصب پارکت را باید به طور کامل خشک کنید. - وجود لوله گرمایشی در کف
این روزها لوله گرمایشی بیشتر در کف ساختمان کاربرد دارد چرا که گرمای آب داخل این لوله ها از کف ساختمان به سطح روی آن منتقل می شود که همین امر موجب گرم کردن هوای محیط نیز می شود.
اگر چه نصب لوله های گرمایشی در کف ساختمان مانعی ندارد اما گاهی اوقات همین لوله های گرمایشی دچار نشتی می شود و به سطح زیرین پارکت راه پیدا می کند. با نفوذ رطوبت پارکت باد می کند. بنابراین باید در اولین فرصت لوله های گرمایشی کف ساختمان که دچار نشتی شده است را تعمیر کرد. - پایین بودن سطح کیفیت پارکت
به جزء موارد بالا می توان پایین بودن سطح کیفیت پارکت را عامل دیگری بر باد کردن پارکت دانست. بنابراین گاهی اوقات با نصب پارکت ضعیف و ارزان در بازه زمان کوتاهی شاهد باد کردن آن خواهید بود. با توجه به این امر در زمان خرید پارکت لمینت باید توجه ویژه ای به مقاومت، کیفیت و جنس پارکت داشته باشید.
نحوه تعمیر کردن پارکت چگونه است؟
در ابتدای کار باید پارکت باد کرده را پیدا کرده و آن را جدا کنید. بهتر است از یک چاقوی تیز یا اره استفاده کنید و پارکت را به بخش های کوچک تقسیم کنید. البته برای راحت تر جدا کردن پارکت می توانید با کمک چاقو در ابتدا آن را به بخش های کوچک تقسیم و بعد آهسته آن را از کف جدا کنید. پارکت آماده را به طور کامل تمیز کنید و هر گونه گرد و غباری را پاک کنید. نکته ی قابل توجه این است که باید بدانید پارکت خریداری شده باید با پارکتی که قبلا در کف استفاده می شده هماهنگ باشد. البته مواردی است که می توان با بکار بردن آنها مانع از باد کردن پارکت شد.
همیشه پیشگیری بهتر جواب می دهد به همین دلیل بهتر است قبل از هر چیز از بروز عواملی که موجب باد کردن پارکت می شود پیشگیری کرد.
کار نصب پارکت را به افراد متخصص و کاربلد بسپارید.
در زمان نصب پارکت حداقل از دیوار 8 میلی متر تا یک سانتی متر فاصله بگیرید.
به ابعاد و اندازه و همچنین فضای پارکت توجه داشته باشید و در زمان نصب باید به تمیز بودن کف از وجود گرد و خاک و وجود نم یا رطوبت نیز اطمینان یابید.
نکات مهمی که باید در زمان تعمیر لمینت باد کرده در نظر بگیرید
- در زمان تعمیر پارکت باید پارکت های آسیب دیده را در جای اولیه خود قرار دهید.
- کف فضای مورد نظر را به خوبی بررسی کنید تا اطمینان یابید که کف فضای کافی برای انبساط و انقباض داشته باشد.
- برای هماهنگی پارکت تعمیر شده با سایر پارکت های دیگر باید از مطابقت داشتن پارکت ها اطمینان یابید.
سخن پایانی
پارکت در دکوراسیون داخلی اهمیت زیادی دارد و از طرفی موجب زیباسازی دکوراسیون داخلی خانه نیز می شود. این روزها پارکت یا کف پوش های چوبی بسیار پر طرفدار می باشند و در بسیاری از کف پوش های خانه ها از پارکت استفاده می شود. در گذشته نیز از کف پوش های چوبی استفاده می شد چرا که استفاده از این کفپوش ها جلوه زیباتری به فضای خانه می بخشد.
البته نگهداری از پارکت اهمیت زیادی دارد به این دلیل که در اثر برخی از عوامل مختلف در طول زمان شاهد باد کردن پارکت خواهید شد. دلیل باد کردن پارکت چیست؟ باد کردن پارکت طی برخی از عوامل همچون عدم نصب صحیح، گذاشتن اجسام سنگین بر روی آن و … به وجود می آید. همیشه پیشگیری بهتر جواب می دهد به همین دلیل بهتر است قبل از هر چیز از بروز عواملی که موجب باد کردن پارکت می شود پیشگیری کرد.
سوالات متداول
1-برای ساخت پارکت از چوب چه درختانی استفاده می شود؟
برای ساخت پارکت چوب های درختان افرا، گردو، راش، بلوط و افرا کاربرد دارد.
2-آیا می توان از چوب های همه درختان برای ساخت پارکت استفاده کرد ؟
خیر، هر چوب درختی دارای یک سری ویژگی های مختص به خود را دارد که البته کیفیت ساخت نیز تاثیر زیادی بر این امر دارد که تنها باید از درختان مذکور در ساخت آن اسفاده کرد.
3-احتمال باد کردن کفپوش پارکت یا لمینت کدام بیشتر است؟
کفپوش پارکت و لمینت تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. به این دلیل که پارکت از چوب خالص تری تشکیل شده است بیشتر دچار باد کردن و ورم می شود. اما در مقابل کف پوش لمینت مقاومت بالاتری دارد. از طرفی کفپوش پارکت نسبت به لمینت کمی گران تر است.